Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a țării

caniculaVremea caniculară, cu valori termice maxime ce tind spre 39 de grade în majoritatea regiunilor, va caracteriza următoarele două săptămâni (8 – 21 iulie) din punct de vedere meteorologic, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de scăzută, relevă prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și citată de Agerpres.

Vremea în Banat

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent, va fi caniculă, cu medii ale temperaturilor maxime de 35 – 38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 şi 13 iulie. Nopţile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 20 şi 24 de grade, în medie regională. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuşi vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară, cu temperaturi maxime de 32 – 35 de grade şi minime de 17 – 21 de grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar. Astfel, în prima săptămână, nu va ploua, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.

Vremea în Crişana

În Crişana, în prima săptămână, valul de căldură va fi persistent şi în intensificare. Media temperaturilor maxime va fi 35 – 37 de grade, valori local mai ridicate fiind posibile între 11 şi 13 iulie. Nopţile vor deveni tropicale în mare parte a regiunii, iar minimele termice se vor situa între 20 şi 23 de grade, în medie. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, însă temperaturile maxime vor oscila între 31 şi 35 de grade, iar minimele între 16 şi 20 de grade, mediat regional.

Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, după care vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 33 – 37 de grade, iar cea a minimelor de 15 – 20 de grade. Din 15 iulie este estimată o ponderare a regimului termic, dar totuşi vremea va fi călduroasă în orele după-amiezilor. Temperaturile maxime vor ajunge la 30 – 33 de grade, iar minimele la 18 grade.

În prima săptămână, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Vremea în Maramureş

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va cuprinde toată regiunea şi va fi în intensificare, astfel că, în perioada 11-13 iulie, pe arii extinse, va fi caniculă. Media temperaturilor maxime va fi de 32 – 36 de grade, iar cea a minimelor de 16 – 19 grade. Din data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuşi vremea va fi local călduroasă în orele după-amiezilor, cu temperaturi maxime de 30 – 32 de grade şi minime de 14 – 17 grade, mediat regional.

Regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână când doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Vremea în Moldova

În Moldova, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent şi în intensificare, canicula va cuprinde treptat toată regiunea, cu medii ale temperaturilor maxime de 35 – 38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 şi 14 iulie, în sud şi în est. Nopţile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 19 şi 23 de grade, în medie regională. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, dar vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară, îndeosebi în sudul zonei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 35 de grade, iar minima va ajunge la 20 de grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, în special în prima săptămână când doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Din 15 iulie, vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, valul de căldură va persista, iar în partea continentală a regiunii va fi caniculă, cu temperaturi maxime în medie de 36 – 38 de grade. Extrem de cald va fi şi pe Litoral, unde în orele după-amiezilor se vor atinge valori de 32 – 35 de grade. Nopţile vor deveni tropicale, cu minime termice între 21 şi 25 de grade, O uşoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referinţă. Totuşi, vremea va rămâne local caniculară. Temperaturile maxime vor fi de 32 – 35 de grade, iar minimele de 20 – 22 de grade, în medie.

Se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată, în data de 10 iulie, iar probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi în creştere la finalul perioadei de referinţă.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, valul de căldură va persista, iar între 10 şi 15 iulie va fi deosebit de intens, cu o medie a temperaturilor maxime de 35 – 39 de grade, respectiv a celor minime între 20 şi 23 de grade, mediat regional. O uşoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de referinţă, dar totuşi vremea va rămâne local caniculară. Temperaturile maxime vor fi de 33 – 35 de grade, iar minimele de 18 – 21 de grade, în medie regională.

Regimul pluviometric va fi deficitar, ploile aproape vor lipsi până în data de 17 iulie, ulterior fiind posibile manifestări locale de instabilitate atmosferică.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, canicula va fi intensă în perioada 10 – 15 iulie, cu o medie a temperaturilor maxime de 35 – 39 de grade. Nopţile vor deveni tropicale, iar minimele termice urmează să se situeze între 20 şi 23 de grade. O uşoară ponderare a regimului termic este estimată pentru ultimele zile ale perioadei de analiză, însă vremea va rămâne local caniculară. Temperaturile maxime vor fi de 33 – 35 de grade, iar minimele de 18 – 21 de grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, manifestări locale de instabilitate atmosferică fiind posibile după data de 17 iulie.

Vremea la munte

La munte, vremea va deveni deosebit de caldă, chiar călduroasă la altitudini mai joase, în perioada 10-14 iulie. Media temperaturilor maxime va fi de 23 – 29 de grade, iar cea a minimelor de 12 – 18 grade. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul pluviometric va fi deficitar, averse slabe urmând a se semnala pe suprafeţe restrânse, în orele după-amiezilor. Din data de 15 iulie va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

ECONOMIE

Miercuri, 03 Iulie 2024 11:06

Constructorul român UMB lucrează la cei 32 de kilometri de pe Lotul 4 din Drumul Expres DEx12 Craiova – Pitești, practic legătura lipsă dintre tronsoanele deja date în trafic și autostrada A1 de...

EVENIMENTE

Vineri, 07 Iunie 2024 12:34

O explozie puternică s-a produs vineri la magazinul de bricolaj Dedeman din Botoșani. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

ECONOMIE

Marți, 28 Mai 2024 13:55

Nicolae Ciucă, a afirmat marți că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri.

POLITICĂ

Vineri, 24 Mai 2024 17:00

Un român a fost reținut de DIICOT pentru trădare în favoarea Rusiei. El a vrut să candideze la Primăria Ploiești. Este acuzat că din 2022 a supravegheat obiective militare românești și NATO, a făcut...

ECONOMIE

Miercuri, 24 Aprilie 2024 09:13

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) derulează, în această perioadă, o acţiune de verificare a site-urilor de cumpărături şi aplicaţii care funcţionează ca o piaţă online,...

ECONOMIE

Joi, 28 Martie 2024 17:45

Construcţia unui nou drum de mare viteză are finanţarea asigurată, anunţă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El precizează că ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu, 110,1 km, va...

ECONOMIE

Joi, 28 Martie 2024 12:29

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.

EXTERNE

Marți, 26 Martie 2024 10:13

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

EVENIMENTE

Marți, 16 Ianuarie 2024 08:50

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost rănit la un picior, în urma unui conflict spontan izbucnit pe o stradă din Chiajna, judeţul Ilfov.

EVENIMENTE

Marți, 16 Ianuarie 2024 08:42

​ACTUALIZARE 12.20 CFR SA precizează că în urma deraierii au fost avariate ambele fire de circulație, fir I Leu – Malu Mare și fir II Malu Mare - Leu. Linia CF a fost afectată pe o porțiune de 100 m...

EVENIMENTE

Marți, 09 Ianuarie 2024 09:48

Un autocar cu 47 de persoane a ieşit în afara părţii carosabile, marţi dimineaţa, la Doaga, din cauza viscolului şi vizibilităţii reduse, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

ECONOMIE

Luni, 08 Ianuarie 2024 13:12

România exportă spre Republica Moldova aproape 1.000 de MW de electricitate luni dimineață, dar cea mai mare parte din această energie se duce mai departe spre Ucraina. Aceasta în condițiile în care...