Sushi Maki Simplu – Rețetă Pentru Începători
Sushi-ul Maki este o variantă populară și simplă de sushi, perfectă pentru începători. Cu ingrediente proaspete și un gust autentic, acest sushi te va impresiona pe tine și pe invitații tăi.
Ingrediente:
- 300 g orez pentru sushi
- 50 ml oțet de orez
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 4 foi de nori (alge marine)
- 100 g somon afumat
- 1 avocado, tăiat felii subțiri
- 1 castravete, tăiat felii subțiri
- Sos de soia (pentru servire)
Mod de preparare:
- Spală orezul de mai multe ori pentru a elimina amidonul și fierbe-l conform instrucțiunilor. După ce este gata, adaugă oțetul de orez, zahărul și sarea, amestecând ușor.
- Pune o foaie de nori pe un covoraș de bambus, cu partea lucioasă în jos. Întinde orezul pe foaia de nori, lăsând un mic spațiu în partea de sus.
- Așază somonul, avocado și castravetele pe orez.
- Rulează cu ajutorul covorașului de bambus, având grijă să presiuni uniform.
- Taie ruloul în bucăți de aproximativ 2 cm și servește cu sos de soia.